2010-01-31
 21:59:29

Imorgon bär det av!

Här sitter jag nu, kvällen innan jag ska åka, med resväskan nästan helt färdigpackad bredvid mig. Sitter och tittar ner i den och inser att den kommer väga en del. När jag vägde den nyss så vägde den 20 kg. Alltså max vad en resväska får lov att göra. Så det blev till att plocka ur en del saker som inte kändes så nödvändiga. Datorn är inte nerpackad än heller och den väger ju ett par kilon. Det ska nog lösa sig. Blir det mycket shopping (vilket jag hoppas på i shoppingens hemland!) så får jag väl köpa mig en liten resväska till när jag åker hem :)

Vid denna tiden imorgon (alltså 22.00 svensk tid) befinner jag mig på Washington Dulles international airport. Där ska jag mellanlanda och spendera två timmar i väntan på att planet till Seattle lyfter. Framme ska jag vara 20.00 på kvällen (amerikansk tid, vilket är 04.00 svensk tid). Det blir en lång resa, nästan 18 timmar. Men det kommer det nog vara värt, eller vad tror ni?

Första veckan kommer jag alltså att spendera i Seattle hos mina släktingar. Det blir nog en del utflykter, släktmiddagar och annat trevligt. Hur mycket tid jag kommer ha för bloggen är ovisst. Det blir mer när jag, om en vecka, anländer till vancouver =) Ska bli kul och se hur många som följer mitt äventyr här på bloggen. I min presentation i menyn till vänster finns en länk till Bloglovin' för er som har det :)

 

Ha det så bra allihopa! Det ska jag försöka ha tills vi hörs igen!

Många kramar

2010-01-30
 11:00:43

Första etappen inledd

Nu har jag nyss hoppat på tåget och därmed är första etappen på resan inledd. Det blir en kort etapp, eller lång, beror på hur man ser det ;P haha. Jag ska åka tåg från Linköping till Helsingborg där jag kommer spendera helgen, innan flyget lyfter på måndag. I helgen kommer jag spendera tid med familj och vänner, ordna med bagaget och förbereda det allra sista innan resan börjar ordentligt på måndag.

Utanför mitt tågfönster syns enormt vackra vyer. Snötäckta landskap och små röda stugor som det puffar upp rök ur genom skorstenen. Åkte nyss förbi en hage där det gick kor, som var helt täckta av frost. Stackars kor, haha. Men jag antar att de inte hade varit utomhus om de inte klarat av kylan. När Oscar körde mig till tåget idag stod mätaren på minus 20 grader. Så här mycket snö har jag inte sett på flera år. Inte ens när vi firade jul i Åre för två år sedan var det såhär mycket snö. Men jag älskar det. Jag älskar kylan och jag älskar snön. Önskar dock att jag kunde ta med mig kylan och snön till Vancouver, där är det nämligen 8 plus och regn. Jag hoppas innerligt att det är bättre väderförhållanden uppe i Whistler där skidtävlingarna kommer att gå av stapeln.

Nu ska jag njuta lite av vyerna utanför fönstret, hade inte kameran legat lääängst ner i väskan så hade jag visat er :P
2010-01-29
 12:44:06

Presentation kanske?

En presentation av mig kanske skulle vara trevligt, eller vad säger ni? Vet inte hur många "nya" läsare som kommer att följa denna blogg men skulle det vara några så kanske ni vill veta lite om vem som skriver? :)

Susanna heter jag, är 24 år och kommer från Helsingborg (Go HIF!). Och ja, jag hejjar på Helsingborg, men det förstod ni säkert! Haha. För 3,5 år sedan flyttade jag och min sambo Oscar till Norrköping för att börja läsa på Universitetet. Linköpins universitet närmare bestämt, men på deras campus i Norrköping. Oscar började med ett tekniskt basår medan jag påbörjade min Socionomutbildning. Ett år senare började Oscar läsa ingenjörsutbildningen i maskinteknik i Linköping och fick således börja pendla. Efter 3 år i Norrköping flyttade vi till Linköping för att avsluta våra studier här. Min sista termin (hösten 09) var specialisering och jag valde Barn och familj då det är mitt mål att arbeta med barn, ungdom och familjer, inom behandling eller liknande. Helst av allt vill jag bli fältare, möta ungdomar ute på fältet och arbeta aktivt och preventivt med dem. =)

Hemma i skåne har jag mamma, pappa, två systrar, en valp och en katt. Där nere finns även mina vänner och en enorm trygghet. Längtar otroligt tills jag får flytta dit ner igen och jag hoppas att det blir snart! Det var så skönt att komma från Skåne ett tag men nu har jag varit borta några år så nu vill jag hem igen :P

Nu efter min examen, som jag fick 100122, kommer jag att ha en relativt lugn vårtermin, med betoning på relativt, med andra ord kanske inte så lugn. =P Den 1 februari flyger jag till Seattle för att hälsa på lite släkt i en vecka, varpå jag åker till vancouver för att jobba 3 veckor som volontär på Vinter-os :) Det kommer att bli ett enormt äventyr och jag är så glad att jag får chansen att göra detta! Som tur är så har jag släkt även där, vilket gör att resan känns lite tryggare! Det är ju denna resa och rollen som volontär som denna bloggen kommer att handla om! =) Jag har även en annan blogg där jag kommer att skriva om fritiden och vardagen utöver OS. Mina utflykter och shoppingtillfällen och allt annat jag kommer bege mig ut på tillsammans med släkten och förhoppningsvis en massa nyvunna vänner :) Den bloggen hittar ni Här

Under vårterminen kommer jag även läsa lite kurser på distans. Kreativt skrivande på halvfart hela terminen, och när jag kommer hem från Vancouver ska jag läsa 2 st 5veckorskurser: Barn och ungdomslitteratur samt Religion och samhälle, om jag inte råkar snubbla över ett jobb :)

Här har ni mig! Fråga gärna om ni undrar över något. Ovan bloggläsare? tryck på Kommentera här nedan inlägget :)
2010-01-28
 15:04:58

Följa med?

Följ min blogg med bloglovin
2010-01-28
 12:31:04

Olympic adventure

Hej och välkomna till min äventyrsblogg! I denna blogg kommer ni att få följa min resa till Vancouver i Kanada där jag kommer att jobba som volontär på Vinter-OS 2010! Min roll i organisationen kommer vara Event Service Host, som kan liknas vid värdinna/läktarvärd med uppgifterna att finnas till hands för åskådarna som kommer till UBC Thunderbird arena för att titta på damernas hockeyturnering! I denna blogg kommer jag endast att dela med mig av mina erfarenheter knutna till OS. är ni intresserade av att följa min vardag och fritid utanför idrotten så ska ni besöka min andra blogg - Världen enligt Susanna

2010-01-28
 11:56:46

Välkommen till min nya blogg!